Kanserli Hücreleri Yiyen Virüsler, Kanser Hastaları için Yeni Umut
Kanser temel olarak, sadece hücrelerin kontrolsüz büyümesi olduğu için hücreler virüslerden etkilenir. Polonyalı Dr. Anthony van den başkanlığındaki Yale Üniversitesi araştırmacıları, kuduzla ilgili mevcut bir virüsü, (veziküler stomatit virüsünü) kanserli hücrelere karşı bir silah olarak kullandılar. Sonuçlar şaşırtıcı:
Beyin Bariyerini Aşabilen Virüs Kanseri Yendi!
Laboratuar deneylerinde, Yale araştırmacıları beyin kanseri enfekte edilen fareleri kullandı ve kanserli olmayan insan beyni dokusunu farelerin beyinlerine aşıladılar. Kanserli hücreler, farelerin kuyruklarına enjekte ettiği virüs gibi, flüoresan proteinlerle etiketlendi. Bu araştırmacılara sürecin açık bir gözlemini sağladı. Virüs kanserli hücrelere saldırdı ve üç gün içinde tümörü öldürdü!
Yale çalışmaları bir başka önemli husus daha gösterdi: Farelerin beyinleri boyunca ilerledikçe, virüs yalnızca kanserli hücreleri öldürdü ve farelerin kendi dokularının kanserli olmayan hücrelerinden ve insan örneklerinden aşılanmış olan hücrelerden ayrıldı.
Van den Pol ve grubu, virüsün, tümörlerin sızdıran kan damarları aracılığıyla farelerin beyinlerinin derinliğinde bulunan tümörlere ulaşabildiğine inanıyor. Normal insan antikorlarının bile beyne ulaşmasını engelleyen kan-beyin bariyeri yüzünden bu işleyiş özellikle önemli çünkü “Vezicular Stomatitis” virüsü bu bariyerden geçebildi.
Bir virüs tedavisinden optimum sonuçlar elde etmek için, bağışıklık sistemi bastırılmalıdır. Sonuçta, bir virüs doğal bir antikora saldırarak, yararlı bir işlevi yerine getirdiği zamanlarda bile bir virüstür. Virüsün kanserli hücreler için bir iştahı olması mümkündür, ancak kanserli bir alternatif yokluğunda sağlıklı dokuya dönüşecektir.